Çay Ağacı Yağı ve Faydaları

Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, doğanın sunduğu eşsiz nimetlerin bir ürünüdür. Hint defnesi bitkisinden elde edilen ve son yıllarda saç ve cilt bakım işlemlerinde adını sık sık duyuran bir yağ türüdür. Çok eski çağlarda cilt yaralarında tedavi etmek için hekimleri tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Ancak ülkemizde yeni yeni kullanımı yaygınlaşmaya başlamıştır.

Çay Ağacının Kullanım Alanları

Her kadın günlük olarak makyaj yapar. Ancak bu makyajı temizlemek büyük bir sorundur. Kullanılan makyaj temizleme malzemeleri bile yüzümüzde makyaj kalıntıları bırakabilir. Ancak çay ağacı yağı makyajı mükemmel derece temizleyerek cildin nefes almasını da sağlar.

Çay ağacı, açık yaraların tedavi edilmesinde de kullanılır. Sivilce tedavilerinde, vücutta oluşan mantarların iyileşmesinde etkilidir.

Çay ağacı, vücudun rahatlamasında da büyük etki yaratmaktadır. Spor yapıldıktan sonra kullanılması kasların rahatlamasını sağlar. Ağız yaralarında, uçukların iyileşmesinde kısa sürede etki gösterir.

En önemlisi sedef hastalığında kullanımıdır. Sedef hastalığının iyileşmesinde etkilidir.

Çay Ağacı Nasıl Kullanır?

Çay ağacı ilk olarak makyaj sonrası yüz temizleme işlemi için kullanılır. Bunun dışında bir takım maskelerde de kullanılmaktadır. Yüz bölgesinde ya da vücutta sivilce olan kısımlara pamuğa damlatılarak temizleme işlemi yapılabilir. Ya da tercihe göre maske içerisinde kullanılabilir. Maske yapımlarında genel olarak bal kullanılır. Yoğurt içerisine biraz bal ve birkaç damla çay ağacı yağı eklenerek yüze sürülebilir. Daha sonra yarım saat kadar bekledikten sonra temizlenebilir. Düzenli olarak yapıldığında cildin gerginleştiği ve derideki gözeneklerin boşaldığı hissedilecektir. Yaşlanmayı yavaşlatarak cildi gerginleştirir. Kısa sürede cilt üzerindeki etkisini gösterecektir. Cilt bakımlarında kozmetik ürünler yerine doğal ürünler tercih edilmesi kısa sürede ve daha sağlıklı bir cilt yapınız olmasına yardımcı olacaktır.

Yazar: müzeyyen

Bu Konuda Siz Ne Düşünüyorsunuz?